Bouwrijp maken perceel Shinners

In september 2011werden alle obstakels worden onder een brandende tropenzon handmatig van het terrein verwijderd. Boomstronken werden met slechts een bijl en machete weggehakt, waarbij men (inclusief een zwaar werk toeslag) een dagloon toucheerde van omgerekend € 3,-.....!!

 Bouw voorbereidingen

bouwrijp kisumu

 

                                               IMGP2936


sanitair

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens deze werkzaamheden werden we door de komst van een overijverige ambtenaar van de Keniaanse variant van bouw en woningtoezicht verrast. Er bestaat hier weliswaar geen enkel bouwvoorschrift, doch dit is, net als bij ons, geen belemmering om toch handhavend op te treden.Ook in Kenia is het bestrijden van wildplassen e.d. door het gezag tot topprioriteit verheven. Desnoods blijven ook hier, door de loodzware werkdruk, moord en verkrachtingszaken even wat langer liggen. De ambtenaar constateerde, tot onze verbijstering, dat evenals in de rest van de derde wereld, op ons terrein geen sanitaire voorziening aanwezig was. Dat was schrikken! Doch gelukkig was het een vriendelijke, breedlachende en meedenkende ambtenaar. Waar vind je die tegenwoordig nog? De overheidsdienaar verstrekte ons het adres van een lokale gezondheidsspecialist die met voorrang en zeer gretig een compleet toiletgebouw, weliswaar zonder waterspoeling, uit de grond stampte (zie foto...). De deur was niet op voorraad, doch die zal snel nageleverd worden..... Inmiddels is deze sanitaire voorziening door de Keniaanse overheid goedgekeurd zodat de werkzaamheden toch voortgang kunnen vinden.....!!

Inmiddels (september 2013) is deze sanitaire faciliteit met de grond gelijk gemaakt en vervangen door een veel betere en schonere...!!